Felçli hasta bakımı, Günümüzde genel olarak istatistiklere bakıldığında, yaş aralığı fark etmeksizin her insan yatağa bakımlı bir insan haline dönüşmeye aday olduğu görülmektedir. Maalesef ki, son derece sağlıklı bir insan geçirdiği bir kaza sonucunda aldığı darbelere dayalı gördüğü tedaviye de cevap veremediğinde, vücudunun tamamında veya belli bölgelerinde felç oluşması mümkündür. Bununla birlikte orta ve ileri yaş grubundaki insanların mevcut kalp, tansiyon, diyabet, damar sertliği gibi hastalıkları da kişide felç oluşumunu tetikleyebilir. Felç geçiren hastalar kısmı ya da kalıcı olarak bu durumu yaşıyor olabilirler ve mutlaka bir süre hastanede tedavi görüp, hayati fonksiyonları stabil haline getirildiğinde özel bir bakıma tabi tutulmaları gereklidir. Hastalığın ilk 6 ayı, iyileşme dönemi için oldukça önem teşkil ettiğinden, hasta mutlaka fizyoterapistler tarafından kontrolü sağlanmalıdır. Sonraki süreçte hasta hastane dışında aile yakınlarının desteğiyle iyileşmesi desteklenmelidir. Ancak Felçli Hasta Bakımı son derece özen gerektiren bir iş olduğu için, ev içinde bu görevi üstlenemeyecek kişiler hastalarını özel bakımevlerine yerleştirebilirler.
Hastalar bu kurumda iş bilir uzman kişiler tarafından ele alacağından, iyileşme süreci hızlanacak ve hasta daha çabuk ayağa kalkacaktır. Bu aşamada son derece profesyonel bir ekiple hastalarınız için yol kat eden Çukurova Danışmanlık hizmetlerini önerebilir ve hastalarınız kısa vadede gelebileceği en iyi noktaya geleceğinden emin olabilirsiniz. Felçli hastalar, vücudundaki inme oranına göre değerlendirilir ve bu doğrultuda bir bakım programı hazırlanarak hasta için faydalı egzersizler hazırlanır. Her gün düzenli olarak yapılan egzersiz sonucunda hasta gün be gün ilerleme kayıt eder ve bu hem sağlık personelini hem de hasta yakınını son derece mutlu eden bir sonuçtur. Kurumun üstlendiği Felçli Hasta Bakımı, bu konu üzerinde özel yetiştirilmiş sağlık personelleri tarafından ele alınır ve hastanın verdiği her tepkinin ne anlama geldiği hasta bakıcı tarafından anlaşılır. Dolayısıyla bu sayede hasta ve bakıcı arasında güçlü bir bağ oluşup, hastanın yaşama istediği desteklenmiş olur. Hasta Bakıcılar her gün hastalara yaptığı bakım uygulamalarından bazıları şöyledir;
Felçli Hasta Bakımı Hizmeti
• Felçli bir hasta vücudunda birçok fonksiyon kaybı oluşur ve bunları geri kazanabilmesi adına hastaya çene, kol, el ve bacak egzersizleri sürekli olarak yaptırılır.
• Hastanın beslenmesine son derece özen gösterili ve diyetisyen tarafından hazırlanan özel bir menü ile beslenmesi sağlanır.
• Gün aşırı hastanın baş altına bir aparat yerleştirilir ve saç banyosu yaptırılarak saç hijyenine dikkat edilir.
• Haftada 1-2 olmak üzere vücut banyosu yaptırılır ama hastayı utandırmamak adına mahrem yerlerine önem verilir ve örtülerek bu işlem yapılır.
Bu bahsi geçen uygulamalar gibi hastanın yaşamasını destekleyen ve kişisel bakım gereksinimlerini giderici her türlü bakım kurum tarafından özenle yapılır. Bu görevi üstlenen personelin Felçli Hasta Bakımı konusunda yaşayabileceği zorlukları kabullenip, her daim güler yüz politikasına uygunluk gösterecek yapıya sahip kişilerden oluşturulduğunu bilmelisiniz.